Muggenplaag

Een muggenplaag, we hebben er allemaal wel eens last van. Ze zijn er in grote en kleinere varianten. Feit blijft wel dat een muggenplaag synoniem staat voor overlast. Interessant om te weten is hoe een muggenplaag tot stand komt. Met deze kennis kan je het namelijk proberen te voorkomen. Hieronder zie je een vrij extreme muggenplaag rondom het huis. Voor degene met het Skeeter-syndroom is het raadzaam om dit soort plekken heel snel voorbij te lopen.

Muggenplaag in beeld

Oorzaak

Hoe heeft dit probleem kunnen ontstaan? Waar komen al die muggen opeens vandaan? De kans is groot dat er een voor muggen zeer aantrekkelijke locatie is. Dat wil zeggen, een locatie waar het vrouwtje haar eieren kwijt kan. Zoals je hier hebt kunnen lezen houdt dat een plek met stilstaand water in. Denk dus aan een regenton of een emmer met een laag water erin. Dit in combinatie met een hoge temperatuur zorgt ervoor dat binnen een paar dagen de eitjes omgetoverd zijn tot volwaardige muggen. Trekken deze muggen vervolgens in grote getalen naar één locatie, dan kan men spreken van een muggenplaag.

Voorkomen

Wat kunnen we er dan aan doen? Het antwoord is simpel: ontneem de vrouwelijke mug haar aantrekkelijke locatie om de eitjes in te leggen. Kijk en zoek dus rondom het huis naar plekken met stilstaand water erin. De regenton en emmer kwamen al even voorbij maar denk ook aan bloempotten, dakgoten en zelfs het dopje van een plastic fles. Losse autobanden staan hoog op het lijstje van de moedermug. Vaak hebben autobedrijven en garages in de zomer erg veel last van muggen. Dit komt door de combinatie van een laagje water in de autoband en de warmte die zo’n autoband vast houdt in de zon.

Verwijder deze plekjes dus. Een muggenplaag wordt er in elk geval mee verijdelt. Omdat het erg lastig is om alle potentieel gevaarlijke plaatsen uit de weg te ruimen is het verstandig om muggen ook op een andere manier te weren. Met deze tips tegen muggen weet je gelijk hoe!